top of page
ann_bonneux_rouwbegeleiding.jpg

Over Ann Bonneux

Mijn naam is Ann Bonneux, ik ben een  vrouw van 44 jaar, partner van Colin, mama van 3 kinderen Amber, Rowan en Emma, dochter van Paul en Daniëlle en zus van Ingrid, vriendin van vele lieve mensen rondom me en steeds op zoek naar nieuwe connecties….

Het begeleiden van mensen die geconfronteerd worden met verlies kent uiteraard zijn oorsprong in mijn eigen verliesverhaal. Het verdriet dat zich opstapelde in mijn leven, kende echter ook een verlangen. Een verlangen om uit te zoeken wat er gebeurde, waarom ik zo overspoeld werd, waarom ik niet wist wat ik moest doen om met die verlies-en rouwgevoelens om te gaan. Een verlangen om uit te zoeken wat het verlies me te brengen had.

Heel dankbaar ben ik voor dat vonkje, dat ik ondanks alle pijn kon voelen. Het is mijn motor geweest voor een proces van vallen en opstaan, van weten en niet weten, van pijn en gemis, maar ook van dankbaarheid en verbondenheid.

Misschien is hetzelfde vonkje wel verantwoordelijk voor mijn verlangen om er ook voor anderen te zijn als ze geconfronteerd worden met verlies.

 

​Deze website geeft ruimte aan mijn manier van nabij zijn als verlies op je pad komt. Dit begeleidingswerk is in constante evolutie omdat ik me blijf omringen met professionals waarvan ik nog zoveel kan bijleren.

 

Bovendien is mijn tocht niet voorbij, telkens weer komt verlies ook nog voorbij in mijn leven, telkens weer heb ik het aan te kijken en te doorvoelen wat het met me doet. Gelukkig weet ik ondertussen dat ik dat niet alleen hoef te doen en dat de beweging om het verlies aan te kijken zoveel ruimte kan brengen. Maar het blijft spannend, elke keer opnieuw... en dat mag. 

​Ik ben blij voor je dat je de weg naar hier gevonden hebt. Ik maak graag ruimte om er voor jou te zijn, om naast je te blijven staan als blijven staan haast niet mogelijk is, om naast je te lopen als stilstaan te eng is, om samen met jou te vertragen en te ontmoeten wat diep in jou gehoord wil worden.

Met mijn hart open ontmoet ik je graag.

Je bent van harte welkom.

 Ann

Gevolgde opleidingen

Rouw- en verliesbegeleiding - Land van Rouw - Nijmegen (2017- 2019)

Basisopleiding Doula - Vlaamse Federatie voor Doula's  (2017)

Vervolgopleidingen, verdiepingsdagen, intervisie en supervisie

omtrent de thema's rouw, verlies, hechting, (vroegkinderlijk)trauma (2017-heden)

 

Riet Fiddelaers - Expertisecentrum Omgaan met Verlies - Heeze

Martine Huurman - Beleving in Beeld - Balgoij 

Gwen Timmer - Praktijk Parabel - Utrecht

Anna Verwaal - From womb to world

Margriet Wentink - Interact - Tiel 

We are all going home.
Listen to the beat of your heart 
when you don't know where to go.

 

- The Wanderer -

bottom of page